Stut Theater

Buitenbeentjes (werktitel)

Stut maakt in 2019 een voorstelling waarin we de inclusieve samenleving bevragen.

Regisseur Nienke is gefascineerd door zogeheten buitenbeentjes. Wanneer hoor je er wel en niet bij in deze maatschappij? Wanneer doe je mee en wanneer word je buitenspel gezet? Kiest iemand hier zelf voor of komt het oordeel van buitenaf? Wat is het gevolg hiervan?

Dit project bestaat uit drie fases: een onderzoeksfase, het maakproces en de tournee. Op dit moment heeft Nienke het onderzoek afgerond en is ze met een grote groep potentiële spelers aan de slag gegaan. Samen onderzoeken ze het thema, delen hun verhalen en oefenen ze theatertechnieken. Ook gaat de komende maanden een vormgever aan de slag met decor en kostuums aan de slag, een schrijver maakt de tekst, enz.

De voorstelling gaat – onder voorbehoud – op zaterdag 5 oktober in première in ZIMIHC theater Stefanus. Hierna volgt een tournee langs allerlei Utrechtse wijktheaters en buurthuizen. Tevens kan de voorstelling geboekt worden tot mei 2020.


Straatnieuws – de daklozenkrant van Utrecht – is mediapartner van dit project. Nienke heeft vanaf maart een column waarin lezers kunnen volgen wat haar inspireert en hoe het maakproces verloopt.


Wilt u investeren in uw karma en onze voorstelling over buitenbeentjes en de inclusieve samenleving sponsoren? Klik hier voor de mogelijkheden!

Regie en tekst Nienke Jansen
Tekst en dramaturgie Anne Hogewind
Vormgeving Geertje Geurtsen
Mediapartner Straatnieuws
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Stichting Dialoog, K.F. Hein Fonds
Met dank aan Meetellen in Utrecht, de Tussenvoorziening, Vereniging Dwarsverband

Speeldata

Wanneer Tijd Locatie Prijs Overig
20191004 04-10-2019 20.00 uur ZIMIHC theater Stefanus
Braziliëdreef 2
€10 / €5 Try Out
20191005 05-10-2019 20.00 uur ZIMIHC theater Stefanus
Braziliëdreef 2
€10 / €5 Première