Stut Theater

Zondag 5 november in TivoliVredenburg

Waarheen leidt de weg?

 

Samen met Insomnio en het Nederlands Kamerkoor heeft Stut een waanzinnig mooie voorstelling op poten gezet! Een hedendaags requiem wat komende zondag om 15.00 uur in TivoliVredenburg te bewonderen is:

Waarheen leidt de weg? vertelt de levensverhalen van zes bewoners van Utrechtse buurten. Ieder met een andere (geloofs)overtuiging. Ieder met een andere achtergrond. Ieder met een ander levenspad. Hoe geven zij hun leven vorm, en gaan ze om met de eindigheid daarvan?

Zo ontmoeten we Hoessein: zijn dochter trouwde met een IS-strijder; voor Hoessein een teken dat Allah hem op de proef stelt. Corrie gelooft dat de ziel kan groeien door een goed mens te zijn, en zij zo dichter bij haarzelf en het Goddelijke kan komen. Een anonieme vrouw geeft na een lange gevangenisstraf haar leven opnieuw vorm. Maar stel dat ze in de hel haar ‘slachtoffer’ opnieuw tegenkomt?

Deze en drie andere unieke Utrechtse levensverhalen zijn op muziek gezet door vier hedendaagse gerenommeerde componisten. Het resultaat is een requiem: de traditionele mis voor iemand die overleden is. De verhalen en de muziek vormen samen een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding. Confronterend en herkenbaar tegelijk.

Kaarten koop je hier.

Geplaatst: ma 18 Jun 2018