Stut Theater

Donderdag 7 december in Nederlands Volksbuurtmuseum

Net even Anders Portretten

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Vreemd Volk, staat Stut 7 december met de Net even Anders Portretten in het Nederlands Volksbuurtmuseum. Vreemd Volk is een interactieve expositie over hoe er in Utrecht, en in het bijzonder in de volksbuurt, werd en wordt omgegaan met seksuele diversiteit. De tentoonstelling vertelt de geschiedenis van de emancipatie van mensen met een andere seksuele voorkeur. Aan de hand van interviews met betrokkenen, ambtenaren, politici en (oud) buurtbewoners maak je kennis met Utrechtse LHBTI voorvechters, organisaties en ‘roze plekken’ in de stad.

Er valt niet alleen veel te zien en te beluisteren, de tentoonstelling zet je ook aan het denken over je eigen houding ten opzichte van seksuele diversiteit. Want hebben we allemaal eigenlijk niet iets waarmee we wel – of juist liever niet – uit de kast willen komen? De Net even Anders Portretten, waarin drie verhalen van vrouwen die net even anders door het leven gaan centraal staan, sluit perfect aan op dit thema.

De Net even Anders Portretten zijn te zien op donderdag 7 december om 19.30 in het Nederlands Volksbuurtmuseum. Aanmelden kan via info@volksbuurtmuseum.nl. Toegang is 7,50. Wees er snel bij, want vol = vol! 

 

Geplaatst: ma 23 Jul 2018