Stut Theater

Theater Dichtbij

Verhalen van vluchtelingen

Stut Theater presenteert elke laatste zondag van de maand Theater Dichtbij: een heerlijke lunch + bijzondere theatervoorstelling voor slechts €10! Op zondag 27 oktober staat Theater Dichtbij in het teken van verhalen van vluchtelingen.

Om 13.00 uur serveert Resto VanHarte Utrecht een heerlijke en exotische lunch.

Om 14.00 uur kun je luisteren naar een live talkshow van Radio Einstein. Radio Einstein is een radiostudio gevestigd in het AZC Plan Einstein in Utrecht, met asielzoekers als reporters, ervaringsdeskundigen en verhalenvertellers. In deze podcast kun je luisteren naar de bewoners van deze plek. Naar hun bijzondere verhalen over thuis, muziek uit verre oorden en alledaagse kletspraatjes.

Om 15.00 uur speelt de voorstelling ‘Hosseini’ van Stichting Nieuwe Makers. Hosseini is een aangrijpend autobiografisch portret van Renée Coralie van Beek. Tijdens haar vrijwilligerswerk in de noodopvang in Leiden ontmoet ze de Afghaanse vluchteling Ayoub. Ze worden verliefd op elkaar en zij raakt tegen alle verwachtingen in zwanger. Maar wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is? Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

Klik hier om een kaartje te kopen.

Geplaatst: wo 13 Nov 2019