Stut Theater

Over vechters

Theater Na de Dam

Op 4 en 5 mei nodigen we je van harte uit voor onze bijzondere voorstelling Theater Na de Dam: Over vechters. Negen jongeren verdiepten zich onder leiding van Stut Theater in de geschiedenis van Overvecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling.

In Overvecht klinken de verhalen van vechters. Vechters van vroeger en vechters van nu. In een wijk waar alleen weiland was, sluimert de oorlog in je verbeelding.
Tot de bewoners haar wakker maken.

De voorstelling bestaat uit een theatrale wandeling door Overvecht waarin we de Tweede Wereldoorlog herdenken, de wijk opnieuw leren kennen en een verbinding maken met hedendaagse vluchtverhalen. Zo doet ook de Syrische Mo mee en deelt zijn verhaal, want vrijheid is nog altijd niet vanzelfsprekend.

De wandeling start in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus en is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. We spelen maar twee keer: op 4 mei om 19.30 uur en op 5 mei om 12.30 uur. Toegang is €10,00 (U-pas / 65+ €6,00).
Klik hier om online kaarten te kopen. We hebben speciale groepstickets (10 halen, 8 betalen) waarvan er slechts een paar beschikbaar zijn. Wees er dus snel bij!

Geplaatst: wo 14 Nov 2018