Stut Theater

Stut zoekt spelers & verhalen voor Theater na de Dam 4|5 mei

In samenwerking met Theater na de Dam maakt Stut een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog. Theater na de Dam is een project waarbij in heel Nederland op 4 en 5 mei voorstellingen spelen met WOII als thema. Voor dit project zoekt Stut spelers en verhalen!

Stut zoekt spelers

Ben jij tussen de 14-21 jaar, houd je van theatermaken, spelen en bewegen? Ben je geinteresseerd in de thematiek van de Tweede Wereldoorlog? Doe dan mee!

Het project bestaat uit twee delen: een onderzoek en theatermaken. Voor het onderzoek verdiep je je in oorlogsverhalen van toen en nu. Je spreekt met mensen die de oorlog hebben meegemaakt.

Hoe dan & wanneer

Tijdens de repetitieperiode word je begeleid in spel en dramaturgie door regisseur Sophie Plekker. Op 21 maart organiseert Stut een bijeenkomst met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. Op deze dag ga je in gesprek met deze mensen en zijn hun verhalen de basis voor de voorstelling.

De repetities zijn in de theaterzaal van Stut op de Amazonedreef 40 in Utrecht. De data zijn: 14, 21, 28 maart en 4, 18 en 25 april, plus een aantal dagen in de meivakantie (25 mei – 3 mei).

De voorstelling speel in en om ZIMIHC Theater Stefanus op 4 en 5 mei.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Of heb je vragen? Mail dan met Sophie Plekker via sophietheaternadedam@gmail.com of bel naar 06 27 403 342.

Stut zoekt verhalen

Heeft u verhalen? Wilt u deze delen met ons? Wij luisteren graag!

Stut zoekt verhalen van mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren tijdens een vertelbijeenkomst. Verhalen uit Utrecht,  maar ook verhalen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog uit de rest van de wereld.

Op zaterdag 21 maart tussen 11.00 en 14.00 is een vertelbijeenkomst bij Stut Theater. Ons adres is Amazonedreef 40 in Utrecht. Wij zorgen voor koffie en een broodje.

Voor meer informatie en om u aan te melden, kunt u mailen naar info@stut.nl of bellen naar 030 231 18 01.

Meer informatie over Theater na de Dam? Ga naar www.theaternadedam.nl

 

Geplaatst: do 28 Mei 2020