Stut Theater

Komt dat zien op 2 februari bij Cultuurpodium Nieuwe Erven

Voorstelling Buitengewoon nu ook in Amersfoort

BuitenGewoon is een voorstelling van Stut Theater, een wijktheatergroep uit Utrecht en speelt zich af in het circus. Na een aantal zeer succesvolle en uitverkochte edities tijdens de wijkentournee in Utrecht strijkt het rondreizende circus op zondagavond 19.00 uur neer bij Cultuurboerderij Nieuwe Erven in Amersfoort.

De voorstelling BuitenGewoon wordt gespeeld door vijf mensen die soms het gevoel hebben dat ze er niet bij horen in de maatschappij en een buitenbeentje zijn. Zij bevragen de inclusieve samenleving door eigen verhalen en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld Corrie die een fysieke beperking heeft en zich daardoor vaak onhandig voelt. Of Anton die tegen vooroordelen aanloopt omdat hij Surinaams is. BuitenGewoon is een confronterende voorstelling vol humor en zelfspot. Een feest der herkenning voor iedereen die zich wel eens een buitenbeentje voelt.

Speler Annelies over BuitenGewoon: “De voorstelling laat je nadenken over waar je bij hoort in de maatschappij, waar je bij wil horen en waar je juist niks mee te maken wil hebben. En gaandeweg merk je dat die dingen dichterbij elkaar liggen dan je denkt.” Speler Suzanne vult aan: “BuitenGewoon geeft inzicht in hoe je onbewust mensen labelt. Ik ben van mening dat niemand beoordeeld zou moeten worden op uiterlijk, beperkingen of verleden. Daarom doe ik mee met deze voorstelling, om daar een steentje aan bij te dragen.”

Stut Theater is een community theatergezelschap, gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht. Bij Stut worden voorstellingen gespeeld door mensen die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur, in plaats van acteurs of amateurs. Denk bijv. aan zwerfjongeren, asielzoekers of tbs’ers. Stut zoekt deze mensen op en vraagt of ze hun verhaal willen vertellen. Van die verhalen maakt Stut – met een professioneel team – prachtige en waarachtige theatervoorstellingen. Letterlijk uit het leven gegrepen en gespeeld door de mensen die het zelf hebben meegemaakt

Praktische informatie
Datum: zondag 2 februari 2020
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: Cultuurpodium Nieuwe Erven, Heiligenbergerweg 144
Toegang: €10 (U-Pas / CJP / 65+ €5)

Reserveren
U kunt een kaartje kopen via onze ticketshop. Liever via de mail of telefoon bestellen? Mail of bel dan naar reserveren@stut.nl / 030 2311801.
Er zijn geen vaste plaatsen, u mag zelf uw plekje uitzoeken.

Achtergrondinformatie bij de voorstelling:

  • Els, een van de acteurs vertelt in een openhartig interview in Duic over haar leven en BuitenGewoon
  • Beluister de podcast van het Ubuntu Huis over de inclusieve samenleving, buitenbeentjes en de voorstelling.
  • UindeWijk Overvecht maakte een korte reportage over de voorstelling.

Geplaatst: za 4 Apr 2020