Stut Theater

Stut krijgt Pluim van Sint Maarten

Afgelopen zondag, op 10 november, ontving Stut de Pluim van Sint Maarten, tijdens de Parochiedag in de Rafaelkerk. Met deze symbolische prijs wil Katholiek Utrecht de aandacht vestigen op de belangrijke maatschappelijke functie die Stut al 42 jaar heeft binnen de Stad Utrecht.

Artistiek leider van Stut, Donna Risa: “Ik ben oprecht blij met de prijs. Het is letterlijk een pluim voor ons werk. Wij delen onze expertise en zijn oprecht geïnteresseerd in de ander. Sint Maarten deelde zijn mantel met een bedelaar en ik denk dat het erom gaat, dat je er bent om samen dingen voor elkaar te krijgen. Het gedachtegoed bij het verhaal van Sint Maarten past bij uitstek bij ons. Stut maakt theater om actuele thema’s onder de aandacht te brengen. Wij als theatermakers zetten ons vakmanschap in om de spelers te laten schitteren, hun verhaal te laten vertellen op toneel. Deze spelers en bezoekers komen zo ook in aanraking met theater en cultuur. De prijs is voor hen en alle andere betrokkenen bij de voorstellingen.”

Pastoor Hans Boogers, lid van de jury van de Pluim, over BuitenGewoon, een van de producties van Stut: “Indrukwekkend, ontroerend en bijzonder om mee te maken. De voorstelling gaat over of we nog gezien worden. De mensen in het stuk vertellen hún levensverhaal, je moet maar durven. Ze geven iets van zichzelf, net als Sint Maarten, die de helft van zijn mantel gaf aan een bedelaar.”

Dit jaar werd de Pluim van Sint Maarten voor de derde keer uitgereikt. De pluim is een onderscheiding van de samenwerkende parochies; bedoeling is hiermee bekendheid en eer te geven aan personen en initiatieven die zich inzetten om in de geest van Sint Maarten het delen met elkaar gestalte te geven.

Geplaatst: do 28 Mei 2020