Stut Theater

Net even Anders Portretten

Laatste kans

Op donderdag 15 februari zijn de Net even Anders Portretten voor de allerlaatste keer te zien. Speelster Yvonne kijkt terug op een fantastische tijd:

Wat mij net even anders maakt, is dat ik niet pas in de hokjes man of vrouw. Ik geloof er ook niet in. Ik vind dat iedereen alles mag zijn en doen in het leven (behalve nare dingen).

Ik heb regisseur Eline voor het eerst gezien bij een voorlichting van het COC op een middelbare school. Ze vroeg of ze me mocht interviewen voor een nieuwe voorstelling. Ze kwam bij me thuis en heeft me veel vragen gesteld. Aan het eind van het gesprek kwam ze ineens aanzetten met “en ik wil dat jij dit gaat spelen”. Na wat nadenken heb ik daarmee ingestemd.

In het begin vond ik het best confronterend mijn verhaal terug te horen. Soms zelfs pijnlijk. Ook de sfeer bij Stut was een cultuurshock. Een warm nest in tegenstelling met mijn dagelijks leven. De lieve, mooie en emotionele reacties van het publiek zal ik nooit vergeten. Het optreden wat me het meest bij staat is toen een paar lieve vrienden, zelf trans en partner, op de tribune in tranen bleven zitten toen de rest ging dansen. Ze waren echt geraakt dus dat werd knuffelen.

Dank dat ik dit mocht meemaken bij jullie.

De voorstelling begint om 19.30 uur in het Volksbuurtmuseum. Reserveren kan via info@volksbuurtmuseum.nl.

Geplaatst: ma 20 Aug 2018