Stut Theater

Nieuwe voorstelling BuitenGewoon

Kom dat zien!

Hooggeëerd publiek!
Bij deze willen we u van harte uitnodigen voor onze nieuwe voorstelling BuitenGewoon: zoiets heeft u nog nooit gezien.
De voorstelling speelt zich af in het circus. Sterker nog, u bent van harte welkom bij een freakshow waar u ongegeneerd naar excentriekelingen en buitenbeentjes kunt loeren.
U zult dankbaar zijn als u ze ziet, dat u gewoon normaal bent.

Op zaterdag 5 oktober gaat BuitenGewoon in ZIMIHC theater Stefanus in première. Daarna gaat de voorstelling op tournee lang o.a. CultuurCampus Vleuterweide, De Nieuwe Jutter, De Saffier, Bij Bosshardt Kanaleneiland en Nieuwe Erven Amersfoort. Klik hier voor meer speeldata en kaartverkoop.

Een buitenbeentje zijn, voelt soms veiliger. Want als je niet meedoet, kun je ook niet afgewezen worden.” – Corrie

BuitenGewoon wordt gespeeld door vijf mensen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen of buiten de maatschappij leven. Zij bevragen de inclusieve samenleving door eigen verhalen en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld Corrie die een fysieke beperking heeft en zich daardoor vaak onhandig voelt. Of Anton die tegen vooroordelen aanloopt omdat hij Surinaams is. En wat te denken van Els, die na jaren op straat te hebben geleefd uiteindelijk het licht heeft gevonden. BuitenGewoon is een confronterende voorstelling vol humor en zelfspot. Een feest der herkenning voor iedereen die zich wel eens een buitenbeentje voelt. Dit najaar te zien in allerlei wijktheaters en buurthuizen. Kom dat zien!

 

Geplaatst: di 7 Jul 2020