Stut Theater

Stut Open regisseur Elke Steenstra:

“Het is ook gewoon hardop lachen!”

Stut Open, de theatergroep waar iedereen met een interesse in theater en toneelspelen welkom is, gaat gewoon door! Elke Steenstra is regisseur bij Stut Open. Hoe gaat dat zo, online repeteren en spelen?

“Samen met Boaz doen we elke donderdag Stut Open online.” We spreken Elke via Zoom, vanuit haar huiskamer in Den Bosch. “Boaz is heel bedreven in online theaterles geven omdat hij dat al veel doet. We verzinnen elke week opdrachten die ook echt leuk zijn.” Zo dansen de spelers, maken een serie plaatjes waar een verhaal bij verzonnen wordt of verkleden zich ter plekke om terug achter het scherm te komen met een zelfverzonnen opening of anekdote. “Vorige week hebben gingen we een reclame maken met een product in huis”. Slim, zelf televisie spelen online.

Wat het meest lastig is? “Het is moeilijk samenspelen, het blijft individueel. Het is ook heel talig, de connectie is erg op taal. Het meest verrassende is dat er veel meer mogelijk is dan ik aanvankelijk dacht. Je wordt er ook steeds creatiever in natuurlijk.”

Stut Open is druk bezig met de presentatie voor de New Years Stut: “We hebben als groep al best veel materiaal gemaakt”, zegt Elke enthousiast, “Op dit moment kunnen we niet bij elkaar komen, maar we zijn voorbij de verzamelfase. Als de lockdown voorbij is gaan we vanaf 9 februari live. Hopelijk kan dat, op dit moment zoek ik manieren om dit online vorm te kunnen geven.”

Ook een keer meedoen met Stut Open? Mail naar info@stut.nl of bel naar 030 231 1801.

Geplaatst: vr 26 Feb 2021