Stut Theater

BuitenGewoon

Interview met spelers

Het aftellen is begonnen, nog enkele weken totdat onze nieuwe voorstelling BuitenGewoon in première gaat. Graag introduceren we de spelers die hun eigen verhalen meenemen het podium op: Els, Suzanne, Annelies, Corrie en Anton. We stelden hen – en regisseur Sanny Kemp – een aantal vragen over de voorstelling:

  • Waar gaat de voorstelling BuitenGewoon over?

Annelies: De voorstelling laat je nadenken over waar je bij hoort in de maatschappij, waar je bij wil horen en waar je juist niks mee te maken wil hebben. En gaandeweg merk je dat die drie dingen dichterbij elkaar liggen dan je denkt. Dat vind ik mooi.
Sanny: Het gaat over de voor- en nadelen van buiten de boot vallen of buiten de maatschappij staan. Vragen die voorbij komen zijn: wat houdt het eigenlijk in om buitengewoon te zijn? En wat is de kracht ervan? Welke vooroordelen heb je zelf al?
Suzanne: BuitenGewoon geeft inzicht in hoe je onbewust mensen labelt en veroordeelt. Het laat je nadenken over verschillende maatschappelijke thema’s en of je jezelf wel eens een buitenbeentje voelt. 

  • Wat is je favoriete scène en waarom?

Anton: Ik heb niet specifiek een favoriet, maar ik vind de monologen van Suzanne en Els erg mooi.
Els: De clown-scene! Ik vind het heerlijk om helemaal los te kunnen gaan. En daarnaast natuurlijk de monologen. Daarin stellen we ons kwetsbaar op en leer je onze verhalen echt kennen.

  • Waarom heb je besloten om mee te doen?

Corrie: Ik voel me binnen mijn omgeving een buitenbeentje, omdat ik een (kleine) lichamelijke beperking heb en me daardoor vaak onhandig voel. Ook in mijn gezin van herkomst ben ik een buitenbeentje, omdat de anderen in een christelijke God geloven en ik niet.
Suzanne: Ik ben van mening dat niemand beoordeeld zou moeten worden op uiterlijk, beperkingen of verleden. Door mee te doen aan deze voorstelling kan ik daar een steentje aan bijdragen.
Annelies: Omdat het thema ´waar hoor ik bij´ op dit moment op meerdere vlakken in mijn leven speelt. Wie ben ik? Waar voel ik me goed bij? Wil ik ergens bij horen? En zo ja, op welke manier?

  • Waarom moet iedereen komen kijken?

Sanny: Omdat iedereen wel iets buitengewoons heeft! In een tijd van individualisme lijkt het me fijn om de herkenning en verbinding tussen mensen op te zoeken en daar universele thema’s te bespreken samen.
Anton: Omdat je even stil gezet wordt en afstand neemt van je dagelijkse patronen. Je wordt aan het denken gezet.
Els: Omdat mensen zichzelf zullen herkennen in onze monologen. De voorstelling is leuk, grappig en ook serieus. 

Kom dat zien! De voorstelling gaat op zaterdag 5 oktober om 20.00 uur in première in ZIMIHC theater Stefanus. Daarna volgt een tournee langs allerlei buurthuizen en wijktheaters. Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Geplaatst: di 7 Jul 2020