Stut Theater

Zondag 16 juni

Cultuurproeverij

Op 16 juni presenteert ZIMIHC kunst en lekker eten tijdens de Cultuurproeverij. Stut is uiteraard van de partij met theater om op te vreten! Stut Theater trekt door de stad en ontmoet mensen vanuit alle windstreken en met allerlei smaken. Vanuit hun eigen verhalen en in samenwerking met mooie partners heeft Stut voor u een gevarieerd theatermenu samengesteld. Kom proeven aan de presentaties van StutOpen, StutEnik, Stut Ubuntu en Stut HKU.

StutOpen – Verboden te drukken
Een presentatie rond een magische knop, in absurde werelden die dichterbij de realiteit liggen dan je denkt. Gespeeld door de vaste donderdagavond spelersgroep van Stut.

StutEnik – Moed/t
Een presentatie over het eeuwige moeten en de moed om je eigen weg te volgen. In samenwerking met ENIK (onderdeel van Lister).

Stut Ubuntu – Mens
Een muzikale presentatie gespeeld door nieuwe Nederlanders. In samenwerking met het Ubuntu Huis.

Stut HKU – Meer dan eten
Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht volgden de afgelopen weken acht cateraars uit Overvecht. Zij leerden hun wereld kennen om aan de hand van dit bijzondere contact een kunstwerk te maken.

Ontdek de culinaire en kunstzinnige hoogstandjes van bewoners van Overvecht en proef hapjes en drankjes uit alle windstreken. Lokale cateraars verkopen streetfood van over de hele wereld: van India tot Libanon en van Marokko tot Columbia, van exotische samosa’s tot een simpele pizzapunt. Ook zijn er optredens van diverse artiesten.

Het festival vindt plaats op zondag 16 juni van 15.00 – 20.00 uur in en rondom ZIMIHC theater Stefanus. De Cultuurproeverij is onderdeel van ZIMIHC’s jubileum: ZIMIHC is dit jaar 30 jaar oud! De hele maand juni staat in het teken van hun jubileum. Elk weekend organiseren ze feestelijke evenementen verspreid over de stad Utrecht met optredens, blaasmuziek, festivals, workshops, theater en nog veel meer.

Geplaatst: vr 22 Nov 2019