Stut Theater

JongStut

JongStut is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar oud die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur. Via workshops kunnen ze kennis maken met theater, maar ook andere disciplines binnen de podiumkunsten zoals beweging/dans, zingen, spoken word en muziek. Daarbij staat – zoals altijd bij Stut – het eigen verhaal en persoonlijk ervaringen van de jongeren centraal. Zo ontdek je eigen talenten en krijg je professionele begeleiding.

Voorstellingsgroep
In het voorjaar van 2018 zijn er elke dinsdagavond theaterworkshops voor jongeren! Kom vooral langs om kennis te maken met theater. De jongeren die de smaak te pakken krijgen worden uitgedaagd om in het najaar mee te spelen in een voorstelling. Meer informatie en aanmelden via Kyra (kyra@stut.nl / 030 2311801).

JongStut op maat: de Globetrotters
In 2014 zijn Stut Theater en het Globe College met elkaar aan tafel gaan zitten. Er bestond al langere tijd bij beide partijen de wens om een duurzame en creatieve relatie met elkaar aan te gaan. Ook binnen de school waren er veranderingen in het profiel op komst. Er zou een doorlopende leerlijn worden ontwikkeld zodat cultuureducatie wordt verankerd op het Globe. Daarvoor is vanuit de school een subsidie aangevraagd en deze is gehonoreerd. Stut Theater heeft in het schooljaar 2014/15 en 2015/16 in de vier activiteitenweken van het Globe workshops aan alle eerstejaars klassen verzorgd. Van niveau LWOO tot de TL klassen. Voor deze leerlingen was het een echte eerste kennismaking met drama en theater als vak. In het najaar van 2015 werd de eerste theaterklas opgericht: een buitenschoolse activiteit voor tweedejaars leerlingen die van september t/m december zijn gaan werken aan een voorstelling die binnen en buiten de school gepresenteerd wordt.

JongStut op maat: Asielzoekerscentrum
In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid verzorgt Stut elke dinsdagavond theaterlessen in het asielzoekerscentrum. De steekwoorden zijn samenwerken, laagdrempelig, lichamelijk, non-verbaal en muzikaal. Elke week is er een grote opkomst van 12 – 18 jongeren vanuit alle windstreken van de wereld die ook allemaal verschillende talen spreken. We zoeken naar overeenkomsten en gemeenschappelijke interesses en geven zo vorm aan creatieve workshops waarin de jongeren lachen en genieten – zonder bezig te zijn met de heftigheid van hun vluchtverhalen.