Stut Theater

Theaterprojecten

Naast het maken van voorstellingen organiseren we ook een aantal andere activiteiten, workshops en trainingen die we onder de term ‘theaterprojecten’ scharen. We bieden programma’s voor verschillende doelgroepen, zoals JongStut voor jongeren, StutPlus voor ouderen, StutWerkt! voor niet-werkenden en het StutKoor is voor mensen die al zingend bij Stut betrokken wil blijven. Nieuw in het assortiment is StutOpen: wekelijkse theaterworkshops voor iedereen die lekker bij Stut wil spelen.

In opdracht
Ook wordt Stut regelmatig gevraagd om workshops, lezingen, theatrale presentaties etc. te verzorgen. Zo komen we langs op scholen, bij conferenties, jubileumvieringen en noem maar op. We genieten erg van deze uitdagende projecten en leveren altijd maatwerk. Omdat we veel diverse klussen aannemen is het lastig om in een paar zinnen samen te vatten ‘wat wij nou precies doen’. Daarom geven we graag een paar voorbeelden. Zie je mogelijkheden? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact op met Kyra Kasel via kyra@stut.nl of 030 2311801.

Workshop Schuldhulpverlening
Tijdens een conferentie hebben we een workshop gegeven waarbij de rollen van beleidsmakers, hulpverleners en schuldenaars werden omgedraaid. In deze confronterende workshop maak je je los van je veilige werkelijkheid en ervaar je deze uit verschillende perspectieven.
Workshops Globe College
Op het Globe College geeft Stut vier keer per jaar theaterworkshops aan zeven brugklassen. Een langdurige samenwerking waarbij jongeren niet alleen kennis maken met theater, maar ook sociale en presentatievaardigheden opdoen.
Sociaal Makel Conferentie
Stut heeft een op maat gemaakte theatervoorstelling gespeeld bij de Conferentie Sociaal Makelen. Met deze voorstelling gaven we een beeld van de sociaal makelaar, zijn krachten en zijn valkuilen. Sociaal makelaar Jelle de Boer speelde mee in de voorstelling en zegt daarvoor het volgende:
Het is een ervaring geweest om nooit te vergeten. Ik ben ondanks nul toneelervaring met open armen ontvangen en in een warm bad terecht gekomen. Ik heb samengewerkt met echt goede spelers, heb me aan ze op kunnen trekken en er is niemand geweest die me niet als een gelijke heeft behandeld. Geen haantjesgedrag bij Stut, maar lekker met elkaar aan de slag en het beste uit elkaar halen. Het was echt een combinatie van hard werken en veel plezier maken. De energie die hier uit voort is gekomen is regelrecht in het stuk beland. Dat zie je volgens mij terug. Ik kan echt niets negatiefs bedenken van deze ervaring. Het was super!

Cultuurkaartacceptant
Stut Theater is Cultuurkaartacceptant. Met de CJP Cultuurkaart kunnen scholieren voordelig kennis maken met cultuur. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen de kaart tegen een kleine vergoeding aanvragen voor al hun leerlingen. De CJP Cultuurkaart is een kortingspas, net als de algemene CJP-pas. Deelnemende scholen kunnen hun Cultuurkaart-tegoed bij ons uitgeven aan workshops of een voorstelling en betalen via een online betaalsysteem. Voor meer informatie over de Cultuurkaart kun je terecht op de website van CJP.