Stut Theater

StutKoor

Het StutKoor is in 2010 opgericht omdat artistiek leider Donna Risa merkte dat er vanuit veel spelers een behoefte was om langer bij Stut betrokken te blijven. Geïnspireerd door de film As It Is In Heaven besloot Donna om een koor op te richten waar iedereen welkom is om lekker samen te zingen. Het StutKoor beleefde haar eerste première in december 2010 met het liedjesprogramma Er is een huis.

In de loop der jaren heeft het StutKoor een behoorlijk repertoire ontwikkeld. Zo zingen de koorleden hun eigen verhaal, van binnen uit. Dit alles heeft geleid tot een mix van oude en nieuw Stutliedjes, afgewisseld met bekende Nederlandse levensliederen en theatrale aanvullingen.

Het StutKoor heeft een grote rol gespeeld in de jubileumvoorstelling van Stut in maart 2012. Dit is zo goed bevallen dat het StutKoor onder de muzikale leiding van Bam Commijs en artistieke leiding van Donna Risa een muziektheaterprogramma heeft gemaakt. Hier wordt naast het vertolken van eigen liederen ook gewerkt aan ritme, dans, spelscènes en theatrale sketches. Dit alles heeft geresulteerd in Verwacht!

Inmiddels bestaat het StutKoor uit 20 betrokken zangers en zangeressen. Meedoen? Stuur een mailtje naar donna@stut.nl of bel naar 030-2311801.