Stut Theater

Claar Schouwenaar

Nieuwe directeur

Claar Schouwenaar wordt met ingang van 1 november 2017 de nieuwe directeur van Stut Theater. Sinds 1998 is Claar werkzaam als freelance projectleider van community art en educatieve projecten, en als (artistiek) adviseur voor verschillende opdrachtgevers in het culturele veld. Via haar werkzaamheden voor het Globe College kwam ze in aanraking met Stut Theater en werd ze gevraagd om het Net even Anders Festival te produceren. Hiermee vierde Stut in maart 2017 haar veertigjarig bestaan.

Artistiek leider Donna Risa is blij met het aantreden van Schouwenaar als nieuwe directeur van Stut: “Claar is jong, gedreven en enthousiast. Ze neemt een bak vol ervaring met zich mee en heeft zich tijdens het Net even Anders Festival bewezen als een echte verbinder en bezielde organisator. Vanuit haar brede ervaring in het culturele veld is zij geknipt voor deze uitdagende job.

Schouwenaar over haar nieuwe functie: “Ik ben onder de indruk van de methodiek van Stut en van alle mensen die bij Stut betrokken zijn. Onze samenwerking bij het festival afgelopen maart heeft me geïnspireerd en geraakt. Na 10 jaar ZZP-er te zijn geweest ga ik me nu verbinden aan deze mooie club mensen en ik heb er zin in om met hen aan de slag te gaan.

Geplaatst: di 21 Nov 2017